Terapia cu esente florale Bach
terapia florala Bach  •  psiholog  •  cabinet psihologic  •  psihoterapie
terapiieficiente.ro
“Sanatatea este mostenirea noastra si dreptul nostru. Este uniunea completa si totala dintre suflet, minte si corp, nefiind un ideal greu de atins, ci atat de simplu incat multi dintre noi il neglijam”                                               Dr. Edward Bach Adresandu-se zonei mental-emotional-afective, terapia cu esente florale Bach, este cea mai blanda forma de terapie, ea avand doar efecte benefice asupra corpului fizic si psihic si neagresand in nici un fel organismul uman. Esentele Bach reusesc intr-un mod delicat, sa restabileasca echilibrul emotional si sa aduca armonie in viata psihica a celor ce isi doresc acest lucru, ii ajuta sa preia controlul asupra propriilor trairi si sentimente.  “Boala este o consecinta a unui dezechilibru interior sau a unei accentuari exasperate a unui defect. Fiecare stare emotionala negativa este un adevarat indicator al bolii, iar cauza principala care poarta omul spre boala, o reprezinta slabiciunile caracterului ca: orgoliul, cruzimea, ura, egoismul, ignoranta, frica, nesiguranta si avaritia”                                                                                       Dr. Edward Bach                                                                                                     
® Website realizat de www.hellodigital.ro
Ce este terapia Bach? Dr. Edward Bach a indentificat 38 de esente, fiecare din ele specifica unei stari emotionale sau mentale. 37 dintre aceste esente sunt produse din plante, flori sau ramuri de copaci iar exceptia este Rock Water, facuta din apa de izvor cu proprietati vindecatoare. Rescue Remedy este conceput de Dr. Bach ca un remediu pentru situatii de urgenta, produs prin combinarea a 5 dintre cele 38 de remedii. Ele sunt impartite in 7 categorii corespunzatoare a 7 stari: frica; incertitudine; singuratate; apatie; hipersensibilitate; dezamagire sau disperare; ingrijorari obsesive. In ce consta terapia Bach? In combinarea intr-o formula personalizata in functie de problemele fiecarei persoane, a maxim 7 esente dintre cele 38 existente. Din sticluta astfel preparata, se iau zilnic, de minim 4 ori, cate 4 picaturi. Se pot pune direct in gura, fara sa atingem cu limba sau dintii pipeta sticlutei, sau pe pot pune intr-un pahar cu apa, suc sau alte lichide si se beau. Ele activeaza la nivel psihic, echivalentul sistemului imunitar pentru fizic, un fel de doctor intern care actioneaza numai in interesul nostru. Terapia Bach poate fi folosita pentru oameni de toate varstele, inclusiv copii, pentru animale si chiar plante (daca le mutam dintr-un loc in altul sau au frunzele palide, punem in apa cu care stropim frunzele sau le udam).
Compatibilitatea cu alte tratamente si terapii Fiind o forma de terapie extrem de blanda, terapia florala Bach, nu intra in contradictie cu nici o alta terapie, regim sau tratament medicamentos, nu are efecte secundare si nici crize de vindecare, nu exista vreun pericol in caz de supradoza si nici nu creaza dependenta. Nu amplifica si nici nu diminueaza efectul celorlalte terapii. “Sanatatea este dependenta de armonia in care traiesti cu propriul suflet” (Dr. E. Bach) “In corpul fizic, boala este rezultatul unei rezistente a personalitatii care ne conduce sufletul, uitand astfel de spiritul divin care exista in noi. Pentru ca fiecare din noi are o misiune Divina in aceasta lume si sufletul nostru se foloseste de minte si de corp ca de un instrument pentru a-si atinge scopurile si cand toate aceste trei aspecte lucreaza la unison, rezultatul este sanatate si fericire perfecta”
Contact rapid: Mobil: 0758.043.746; E-mail: psihologcarmendumitrescu@gmail.com
terapie florala Bach  |  terapii Reiki  |  mental healing